

Elkészítése:
Konzerv tartalmát egy szűrőbe öntjük és hagyjuk, hogy az olaj lecsepegjen.
Ezután a halat villával összetörjük, ízesítjük egy pici sóval, borssal, fokhagymakrémmel.
Beleütünk egy tojást és a zsemlemorzsával összedolgozzuk.
Apró, diónyi golyókat sodrunk.
Forró olajban szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Kisebbik gyermekem nagy tonhal rajongó, de finnyás nagyobbikomról ezt nem lehet elmondani. Mindketten szeretik a fasírtot, ezért gondoltam egyet és pár doboz konzerv hal felhasználásával apró golyókat sütöttem. Nagy volt a meglepetés, mikor a válogatósabb már a nem is tudom hányadik fasírtot falatozta (nagy örömömre).
Ebből az adagból nem lesz olyan sok fasírt, kb. 15 diónyi golyó, de két kicsinek ez pont elegendő egy étkezésre.
Végül:
Fotózd le az elkészült ételt és mutasd meg mindenkinek! Kattints ide, a képfeltöltéshez!
Forrás: http://aranytepsi.blogspot.hu/2016/03/egyszeru-tonhalfasirt.html